Verotus08.11.2013 klo 12:49

Veronpalautus, maksupäivä 4.12.2013

Verovuoden 2012 veronpalautukset maksetaan 4.12.2013, jos olet ilmoittanut verottajalle tilinumerosi. Lisäverojen maksupäivät ovat 2.12.2013 ja 3.2.2014.

Veronpalautus

Veronpalautus maksetaan 4.12.2013

Jos verohallinnolla on tiedossa tilinumerosi, saat veronpalautuksen pankkitilillesi 4.12.2013. Jos tilinumeroa ei ole ilmoitettu verohallinnolle, veronpalautus maksetaan maksuosoituksena OP-Pohjola -pankkiryhmän kautta. Maksuosoituksina maksettavien veronpalautusten maksu alkaa 11.12.2013.

Tilinumero kannattaa aina ilmoittaa verottajalle veronpalautusten takia.

Verohallinnolla voi olla asiakastiedoissaan vain yksi pankkitilinumero jokaista verovelvollista kohti.

Voit muuttaa halutessasi verohallinnolle ilmoittamasi tilinumeron, mutta muutos ehtii vaikuttaa 4.12.2013 maksettaviin veronpalautuksiin vain, jos tilinumero on ilmoitettu sähköisesti viimeistään 21.11.2013. Kirjallisesti ilmoitettuna tilinumero ei ehdi enää vaikuttamaan tämän veronpalautuksen maksuun, mutta sitä käytetään seuraavilla maksukerroilla. Verohallinto suosittelee tilinumeron sähköistä ilmoittamista.

Verottajan tiedossa tällä hetkellä olevan tilinumeron voi tarkistaa esitäytetystä veroilmoituksesta tai verotuspäätöksestä.

Lisätietoja:

Veronpalautus ja pikavippi

Osa pikavippiyrityksistä markkinoi Veronpalautus heti -tyyppistä palvelua, jossa laina annetaan tulevaa veronpalautusta vastaan.

Jos otat Veronpalautus heti -tyyppisen pikalainan, verohallinto maksaa tulevan veronpalautuksesi suoraan pikavippiyritykselle. Tätä varten joudut ilmoittamaan veronpalautuksen maksutiliksi oman tilisi sijasta pikavippiyrityksen tilinumeron.

Älä unohda korjata veronpalatuksen pankkitiliä 

Jos olet ilmoittanut verottajalle palautuksen maksutiliksi pikalainayrityksen pankkitilin, kaikki tulevatkin veronpalautukset maksetaan tälle samalle pankkitilille. Sinun pitää itse muuttaa veronpalautuksen maksupankkitili takaisin omaksi tiliksesi.

Verohallinto ei toimi yhteistyössä pikalainoja myöntävien yritysten kanssa ja jatkuvasta tilinumeroiden muutoksesta ei varmasti olla verohallinnossa kovin mielissään.  Kannattaa siis harkita, ennen kuin ottaa tämän tyyppisen lainan.

Jos otat pikavipin veronpalautusta vastaan ja vaihdat siksi veronpalautuksen maksutilin, muista vaihtaa se myös takaisin! Tarkista aina verotuspäätöksestä, mille tilille veronpalautukset maksetaan.

Huomaa, että verottaja voi myös kuitata tai ulosmitata veronpalautuksen, jos sinulla on vanhoja verovelkoja. Tässä tapauksessa veronpalautusta ei todellisuudessa makseta pikavippiyritykselle, vaikka olisit ottanut sitä vastaan lainaa.

Lisäveron maksupäivät

Jos vuoden aikana palkasta ja etuuksista perittyjen veroennakoiden ja mahdollisesti itse verottajalle maksettujen ennakkoverojen yhteismäärä on pienempi kuin lopullinen verojen määrä, verottaja perii jäännösveroa eli "lisäveroa" eli  kansanomaisesti "antaa mätkyt". 

Todellisuudessa kyseessä ei ole minkäänlainen lisävero vaan sen syynä ovat liian pienenä maksetut ennakkoverot. Olet siis saanut verottajalta lainaa vuodeksi.

Jäännösveron maksamisessa tarvittavat tilisiirrot on toimitettu sinulle verotuspäätöksen yhteydessä. Verovuoden 2012 jäännösveron ensimmäinen erä pitää maksaa 2.12.2013 ja toinen erä 3.2.2014.

Jos jäännösveron määrä on 170 euroa tai enemmän, verottaja jakaa summan kahteen maksuerään. Alle 170 euron jäännösvero maksetaan kerralla 2.12.2013. Alle 10 euron jäännösveroa ei peritä.

Jäännösverolle peritään korkoa. 10 000 euroa tai pienemmälle jäännösverolle korko on 0,5 %.  10 000 euroa ylittävien jäännösverojen korko on 3 % vuonna 2013. Alle 20 euron korkoa ei kuitenkaan peritä. Siksi korkoa ei käytännössä joudu maksamaan, jos jäännösverojen määrä on alle  4770 euroa.

Kommentoi sosiaalisessa mediassa