Verotus27.09.2017 klo 10:29

Veronpalautus ennakkoon 2018

Veronpalautukset maksetaan 5.12.2017. Jos haluat rahaa aiemmin, veronpalautusrahat voi saada ennakkoon nettilainana, joskus jopa ilman kuluja.

Saat lainaa veronpalautusta vastaan lainaa heti -artikkelissamme mainituilta lainantarjoajilta. Eräiltä lainan tarjoajilta voi saada ensimmäisen lainan täysin ilman kuluja.

Muista ilmoittaa verottajalle oma tilinumerosi. Näin voit maksaa lainan pois välittömästi, kun veronpalautus on tullut tilillesi. Jos myöhästyt lainan maksusta muutamankin päivän, korkokulusi voivat nousta tuntuvasti, jos joudut maksamaan lainasta ylimääräisen kuukauden koron.

Huomaa, että kyse on eri asiasta kuin takavuosien Veronpalautus heti -lainoissa. Niissä lainanottajan piti ilmoittaa verottajalle veronpalautuksen maksutiliksi lainayrityksen tili. Tämä aiheutti tilanteen, jossa seuraavankin vuoden veronpalautus maksettiin lainayritykselle, jos lainanottaja ei erikseen muistanut vaihtaa maksutiliä takaisin omaksi pankkitilikseen. Nykyisin tämän tyyppisistä veronpalautuslainoista on ainakin pääosin luovuttu.

Tämän artikkeli kuvaa tilannetta, jossa  veronpalautus tulee normaalisti omalle pankkitilillesi normaalina maksupäivänä.

Uuden tilinumeron voi tarvittaessa ilmoittaa verottajalle verottajan Omavero-palvelussa.

Veronpalautus heti

Veronpalautus heti -termi tarkoittaa sitä, että saat veronpalautuksessa palautuvat rahasi jo nyt tilillesi. Verottaja  ei tarjoa tätä palvelua, mutta monet nettipankin tarjoavat. Lainan antaja perii toki lainasta koron, mutta toisaalta saat veronpalautuksen heti tilillesi. Joskus se on tärkeämpää.

Veronpalautus on sinulta ennakkoon perityn arvioidun verojen määrän ja lopullisen verottajan vahvistaman veromäärän erotus. Veronpalautus tarkoittaa, että olet lainannut valtiolle itse tienaamiasi rahoja. Valtio on siis velkaa sinulle.

Vuonna 2017 valtio maksaa veronpalautuksille 0,5 %:n suuruisen koron. Jos haluat veronpalautusrahasi heti, joudut yleensä maksamaan ulkopuoliselle rahoittajalle tätä suuremman koron, mutta saat rahat heti käyttöösi.

Veronpalautus ennakkoon

Veronpalautus ennakkoon ilman kuluja

Veronpalautus ennakkoon on eräissä tapauksissa mahdollista kokonaan ilman kuluja. Tätä tapaa kuitenkin mainostetaan vähän, sillä se on lainantarjoajille epäedullista.

Veronpalautus ennakkoon ilman kuluja on ilmiönä mielenkiintoinen "porsaanreikä" tai markkinointikikka. Rahojen ennakkoon saaminen ei vaadi muuta kuin oikean lainan tarjoajan valitsemisen. Osa lainayrityksistä nimittäin tarjoaa ensimmäisen lainakuukauden ilmaiseksi kokonaan ilman korkoa.

Näin otat veronpalautuksen ennakkoon ilman kuluja:

Voit saada veronpalautuksen ennakkoon ilman kuluja aikaisintaan 5.11.2017, muussa tapauksessa joudut maksamaan korkoa lainastasi muutaman viikon ajan.

  1. Siirry lainavertailuun tai valitse jokin seuraavista pikavaihtoehdoista
  2. Etsi taulukosta laina, jossa takaisinmaksusumma on yhtä suuri kuin lainasumma
    • jos tämän kaltaista lainaa ei löydy, valitse halvin mahdollinen vaihtoehto
  3. Tarkista, että laina-aika riittää veronpalautuksen maksupäivään 5.12.2017 saakka
  4. Siirry lainantarjoajan sivulle ja tee lainahakemus
  5. Rahat ovat tililläsi muutaman minuutin kuluessa

Jos otat veronpalautuksen ennakkoon pikalainana, muista maksaa laina takaisin heti 5.12.2017, kun saat veronpalautuksen tilillesi!

Kommentoi sosiaalisessa mediassa