Lainat ja vipit14.05.2018 klo 13:41

Autolaina | 2018

Autolainaa voi hakea ja saada useista eri paikoista, joista jokaisella on omat hyvät ja huonot puolensa. Eri vaihtoehtoja kannattaa vertailla huolella, jotta selviää mikä on itselle paras autolaina. Yleensä helppous ja hinta eivät kulje käsi kädessä, joten halvinta mahdollista lainaa varten tulee usein nähdä hieman enemmän vaivaa.

Vuonna 2018 autolaina on noussut hyvin suosituksi tuotteeksi ja lainaa myönnetään jopa 50 000 euroon asti, jopa ilman käsirahaa tai ilman vakuuksia. Tarjolla on useita eri toimijoita, joilla kaikilla on toisistaan poikkevia lainasopimuksia, jotka kaikki vaihtelevat lainasumman lisäksi eritoten laina-ajan ja todellisen vuosikoron osalta. 

Autolaina 2000 euroa

Edullisimman 2000 euron autolainat ovat:

YritysLainaLaina LaskuLaina-aikaAikaIkä IkärajaHae lainaa
OmaLaina.fi2000 e2000 e 2016 e1 kkK1818v
OmaLaina.fi2000 e2000 e 2037 e6 kkK1818v
MyLender2000 e2000 e 2042 e1 kkK2020v

Katso kaikki: lainaa 2000

Autolaina 10000 euroa

Edullisimmat 10000 euron autolainat ovat:

YritysLainaLaina LaskuLaina-aikaAikaIkä IkärajaHae lainaa
OmaLaina.fi10000 e10000 e 10154 e6 kkK1818v
Bondora10000 e10000 e 10175 e3 kkK2020v
Komplett Bank10000 e10000 e 10204 e3 kkK2323v

Katso kaikki: lainaa 10000

Autolaina 50000 euroa

Edullisimmat 50000 euron autolainat ovat:

YritysLainaLaina LaskuLaina-aikaAikaIkä IkärajaHae lainaa
Optimilaina.fi50000 e50000 e 51336 e12 kkK2222v
Optimilaina.fi50000 e50000 e 51336 e12 kkK1818v
OmaLaina.fi50000 e50000 e 51336 e12 kkK1818v

Katso kaikki: lainaa 50000

Auto on monessa taloudessa suuri ostos. Se voi olla myös välttämätön ostos. Mikäli autoa ei ole ennestään ollut lainkaan, voi sitä tarvita esimerkiksi muuton tai työpaikan vaihtumisen seurauksena. Läheskään kaikkialla Suomessa ei ole niin hyvää julkisen liikenteen verkostoa, että normaalissa elämässä olisi edes mahdollista pärjätä ilman omaa autoa.

Autolaina

Edellinen auto voi myös olla välttämätöntä vaihtaa uuteen. Se voi mennä rikki siten, ettei korjaaminen ole enää järkevää tai edes mahdollista. Auton käyttökustannukset voivat tehdä vanhasta autosta myös huomattavasti kalliimman ajaa kuin mitä uusi auto olisi. Vanhan auton huoltoihin saa kulumaan lukuisten remonttien takia runsaasti rahaa ja vanhemmat autot myös kuluttavat tyypillisesti selvästi enemmän polttoainetta kuin uudemmat autot. Uuden auton hankkiminen voi siis olla hankintakustannuksista huolimatta taloudellisesti järkevä ratkaisu.

Koska auton hankinta on kuitenkin, kuten jo aikaisemmin mainittu, suuri ostos, ei sitä välttämättä pysty tekemään ilman lainarahaa. Sopivan suuruinen ja sopivalla korolla oleva autolaina ei laita syömään pelkkiä näkkileipiä ja nuudeleita, vaan mahdollistaa paremman auton hankinnan laittamatta taloutta liian tiukille.

Autolaina ilman vakuuksia vai autolaina ilman käsirahaa

Joissain tapauksissa, varsinkin edullisten autojen kohdalla on mahdollista saada autolaina ilman vakuuksia, joskin näissäkin tapauksissa itse auto toimii lainan vakuutena. Lisävakuuksia ei kuitenkaan tällöin tarvita, joten autolainan saa ilman käsirahaa tai takaajia.

Isompien autolainojen kohdalla lainojen saaminen edellyttää jonkinlaisia vakuuksia. Autolainassa usein itse auto voi toimia lainan vakuutena, kunhan käsiraha on ollut riittävän suuri. Muutekin jotta laina ylipäätään myönnettäisi, tulee olla riittävästi käsirahaa. Käytännössä vähintään 10-40% auton ostohinnasta tulee olla säästettynä, jotta loppusummaa varten voi saada lainaa. Käsirahan suuruus riippuu niin autosta kuin lainaa tarjoavasta tahostakin.

Autolaina pankista, pikavippinä tai autoliikkeestä

Tyypillisesti suhteellisen edullinen, mutta hakuvaiheessa ehkä ihan työläämpi rahoitusvaihtoehto auton hankkimiseen on pankista saatava autolaina. Useat eri pankit tarjoavat autolainoja ja niiden ehdot voivat olla selvästi paremmat kuin muiden rahoitusvaihtoehtojen. Pankista lainan saaminen ei kuitenkaan aina ole kaikkein helpointa verrattuna esimerkiksi kulutusluottoihin, joita voi saada pelkästään lähettämällä tekstiviestin. Kannattaa muistaa, että kun autolainaa hakee pankista, voi sen saada liitettyä osaksi asuntolainaa. Tällöin asunto toimii myös auton vakuutena ja tämä mahdollistaa myös huomattavasti matalammat lainan korot.

Mikäli kaipaa autolainaa helposti ja nopeasti, kannattaa tutustua kulutusluottoja tarjoavien firmojen palveluihin. Lainaa heti -palveluiden pikavipit ja kulutusluotot ovatkin helppoutensa takia mukava vaihtoehto auton rahoittamiseen. Ne sopivat hyvin tarkoitukseen, jos suurin osa auton hinnasta on jo säästössä eikä siis tarvitse kovin suurta lainaa. Jos rahoitusvaje on vielä tuhansia euroja, eivät pikavipit ole korkeiden kustannusten takia yleensä järkevin ratkaisu.

Autoliikkeestä saatava autolaina on usein kaikista helpoin tapa rahoittaa auto. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että autoliike myy auton osamaksulla. Auto on toki virallisesti oma vasta, kun viimeinenkin maksuerä on maksettu, mutta sen saa kuitenkin käyttöönsä heti. Nämä osamaksut voivat kuitenkin tulla kalliiksi ja osamaksusopimuksissa voi olla eroja esimerkiksi auton huoltojen maksamisen suhteen. Kannattaa siis selvittää tarkasti mitä kustannuksia mistäkin vaihtoehdosta tulee.

Autolainaa kannattaa kilpailuttaa eri rahoitusvaihtoehtojen tarjoajien välillä. Pienikin säästö koroissa voi suuremmalla lainasummalla tarkoittaa huomattavaa säästöä kokonaiskustannuksissa. Kilpailuttamisen apuna voi käyttää esimerkiksi internetistä löytyviä autolainalaskureita.

Edullisen autolainan korot ovat maltilliset

Riippumatta mitä varten lainan ottaa tai kuka sitä tarjoaa, tulee lainasta aina kustannuksia. Suurin kustannuserä syntyy lainan koroista. Autolainan korot ovat korkeammat kuin esimerkiksi asuntolainan korot, mutta koska auton hinta on kuitenkin murto-osa asunnon hinnasta, eivät kustannukset nouse yleensä kohtuuttoman korkeiksi. Lainojen korkojen suuruudet voivat kuitenkin vaihdella hyvin paljon eri lainantarjoajien ja lainojen välillä, joten kun haluaa mahdollisimman edullisen autolainan, kannattaa käyttää hieman aikaa ja vaivaa lainojen vertailuun.

Kun kaipaa edullista autolainaa, kannattaa myös muistaa että korkoja maksaa sitä enemmän, mitä pidempi aika on lainan takaisinmaksuun. Kannattaa siis miettiä kuinka suurta takaisinmaksuerää haluaa ja on valmis kuukausittain maksamaan. Mitä suurempi takaisinmaksuerä on, sitä nopeammin laina on maksettu takaisin, jolloin kokonaiskustannukset ovat jääneet matalammiksi. Tällöin saa myös nopeammin nauttia siitä, ettei tarvitse maksaa autolainaa ollenkaan, jolloin rahaa jää enemmän säästöön tai esimerkiksi muiden lainojen lyhennykseen. Toisaalta liian suuri takaisimaksuerä paitsi vetää talouden itsessään tiukoille, voi aiheuttaa todellisia ongelmia, jos tulee yllättäviä menoja. Esimerkiksi voi käydä niin, ettei auton ylimääräiseen huoltoon vain ole rahaa, jolloin pitää ehkä turvautua kalliisiin pikavippeihin tai päätyä muihin vastaaviin ratkaisuihin. Pikavipit tulevat kuitenkin nopeasti kalliimmaksi kuin mitä hieman pidempi autolainan takaisinmaksuaika olisi kustantanut.

Edullista lainaa kaivatessa kannattaa myös muistaa, että pieni laina on luonnollisesti aina edullisempi kuin suuri laina. Jotta autolainaa edes on mahdollista saada, tulee osa auton hinnasta pystyä maksamaan käsirahana. Mitä suurempi osuus auton hinnasta pystytään maksamaan suoraan säästöistä, sitä edullisempaa on auton hankkiminen. Kannattaa siis pyrkiä säästämään ainakin jonkin verran ekstraa auton hankintaa varten, vaikka aina se ei olekaan mahdollista.

Autolaina ilman työpaikkaa

Autolaina on tyypillisesti helppo laina hakea ja saada. Lainan saamisen edellytyksenä on kuitenkin aina kyky maksaa laina takaisin. Tämän takia lainanhakijalla pitää tyypillisesti olla puhtaat luottotiedot sekä säännöllisiä ja riittävän suuria tuloja. Esimerkiksi opiskelijan voi tämän vuoksi olla vaikeampi saada autolainaa.

Yhteenveto autolainasta

  1. Uusi auto voi tulla vanhaa halvemmaksi
  2. Autolainan saaminen vaatii tyypillisesti käsirahan, puhtaat luottotiedot sekä säännölliset tulot
  3. Kilpailuta lainasi - arvostatko hintaa vai helppoutta?
  4. Mieti itsellesi sopiva takaisinmaksuerä
  5. Neuvottele itsellesi sopivat lainaehdot

Kommentoi sosiaalisessa mediassa