Lainat ja vipit15.05.2018 klo 09:37

Lainaa ilman vakuuksia ja takaajia | 2018

Moni haluaa ottaa lainaa ilman vakuuksia ja takaajia, koska se on nopeaa ja helppoa verrattuna takaajien hankkimiseen tai omaisuuden panttaamiseen lainan vakuudeksi. Kyse ei välttämättä ole siitä, että takaajia tai omaisuutta ei olisi, vaan yksinkertaisesti lainan oton helppoudesta. Laina ilman vakuuksia ja takaajia onnistuu usein kokonaan ilman papereiden täyttöä, nopeasti ja helposti. Lainasumma voi olla 1000 euroa, 5000 euroa tai jopa 50000 euroa. Laina-aika voi olla jopa 15 vuotta.

Mistä lainaa ilman vakuuksia ja takaajia saa?

Internetin lainayrityksistä suurin osa myöntää lainaa ilman vakuuksia. Pankkilainat vaativat lähes aina vakuuden. Jos olet ottamassa pikavippiä tai lainaa, muista käyttää pikavippivertailua tai  lainavertailua parhaiden lainojen etsimiseen. Ilman vakuuksia ja takaajia myönnettävissä lainoissa on huomattavia hintaeroja.

Lainaa ilman vakuuksia ja takaajia tarjoavat Internetissä mm. seuraavat yritykset:

Lainaa ilman vakuuksia ja takaajia

Esimerkkejä lainoista, jotka saa ilman vakuuksia

Koska tarjolla olevat vakuudettomat lainat muuttuvat usein, ylläpidämme kattavaa listaa kaikista tarjolla olevista lainoista lainavertailussamme. Kun haluat lainaa ilman vakuuksia, tarkista esimerkiksi seuraavat vaihtoehdot:

Miksi ilman vakuuksia otettu laina on kalliimpi?

Pieni 200 euron tai jopa 10000-50000 euron laina onnistuu yleensä helposti ja nopeasti. Lähes jokainen voi saada netistä lainaa ilman vakuuksia ja takaajia, kunhan luottotiedot ovat kunnossa ja pystyy tunnistautumaan verkkopalveluun pankkitunnuksilla.

Nykyisin netin lainayritykset tarjoavat pienten pikavippien lisäksi jopa 10000 euron tai 50000 euron lainoja. Yli 1000 tai 2000 euron lainat voi ottaa myös perinteiseen tapaan pankista. Pankki ei kuitenkaan yleensä anna lainaa ilman vakuuksia ja takaajia. Luoton hakuprosessi on pankissa hitaampaa ja työläämpää kuin pikavippiyrityksillä. Lainakorko on usein pankissa kuitenkin halvempi.

Lainan korko ja takaajan tai muun vakuuden vaatiminen ovat sidoksissa keskenään. Tämä johtuu siitä, että osaa ilman takaajaa tai vakuuksia myönnettävistä luotoista ei koskaan makseta takaisin.

Jos lainalla ei ole vakuutta eikä lainan saaja pysty itse maksamaan lainaansa takaisin, lainan antaja häviää rahansa. Tämä kompensoidaan myöntämällä kaikki lainat niin paljon korkeammalla korolla, että ne keskimäärin tuottavat riittävästi. Muut lainan ottajat maksavat siis korkeina korkoina sen, että joku jättää lainansa kokonaan maksamatta. Näin lainayrityksen kannattaa antaa lainaa ilman vakuuksia ja takaajia, vaikka tietääkin, että kaikki eivät lainaansa koskaan maksa.

Edellä mainitusta huolimatta on syytä huomata, että lainaa ei koskaan kannata jättää maksamatta! Siitä seuraa luottotietojen menetys ja paljon surua ja harmia. Jos menetät luottotietosi, et saa myöskään enää koskaan lainaa.

Mitä tarkoittaa laina ilman vakuuksia?

Laina ilman vakuuksia tarkoittaa, että et tarvitse takaajaa etkä joudu panttaamaan esim. asuntoa tai autoa, jotta saisit lainan. Perinteisesti takaaja tai vakuus on tarvittu. Pankit eivät yleensä anna lainaa ilman vakuuksia, mutta useimmilta netin pikavippi- tai pikalainayrityksiltä voi saada lainaa ilman vakuuksia ja ilman takaajia. 

Vakuuden tarkoitus on varmistaa, että lainan antaja saa rahansa takaisin myös siinä tapauksessa, että lainan ottaja ei pysty maksamaan sitä. Vakuus voi olla joko esinevakuus eli reaalivakuus (esim. asunto tai auto) tai henkilövakuus (useimmiten toisen henkilön antama takaus).

Reaalivakuus eli esinevakuus

Esinevakuuden avulla lainan antajalla on oikeus äärimmäisessä tapauksessa hankkia lainaamansa rahat takaisin myymällä annettu vakuus. Vakuuden voi realisoida, jos lainaa ei ole maksettu takaisin lainasopimuksen mukaisesti.

Esimerkki:

  • Otat asuntolainan asunnon ostoa varten. Pankki antaa lainan, mutta vaatii ostamasi asunnon lainan vakuudeksi.
  • Annat pankille luvan kiinnittää asunnon lainan vakuudeksi. Näin pankki saa virallisen oikeuden asuntoosi etkä voi esim. myydä asuntoa ilman pankin suostumusta. Pankkikaan ei voi myydä asuntoa tms., kunhan hoidat lainan maksuerät sovitulla tavalla.
  • Jos et pysty maksamaan asuntolainaa, pankilla on oikeus myydä asunto ja kuitata sillä maksamaton asuntolaina.
  • Jos asunnosta saadaan korkeampi hinta kuin mitä lainaa,  lainakorkoja  ja kuluja on maksamatta, saat itse ylimääräisen kauppasumman.
  • Realisoinnin eli asunnon myynnin jälkeen olet  ilman lainaa ja ilman asuntoa. Jos asunnon myyntihinnalla ei voida kuitata koko lainaa ja muita vakuuksia ei ole, sinulle jää edelleen maksettavaksi loppuosa lainasta.

Henkilötakaus

Lainatakauksen antaminen tarkoittaa, että takauksen antaja lupaa maksaa lainan, jos velallinen ei tee sitä itse. Lainan takaajia voi olla yksi tai useampia. Takaus on usein yhteisvastuullinen eli jokainen lainan takaaja on velvollinen maksamaan tarvittaessa koko lainasumman. Lainan antaja voi päättää, keneltä takaajalta se lainan perii. 

Esimerkki:

  • Otat lainan auton ostoon ja pankki vaatii lainalle kaksi takaajaa. Työkaverisi Erja ja Anne lupaavat tulla lainan takaajiksi ja pistävät nimensä pankin  takaussopimukseen.
  • Jos et pysty maksamaan autolainaa, pankilla on oikeus vaatia maksua Erjalta ja/tai Annelta. 
  • Jos lainan takaus on yhteisvastuullinen, pankki voi periä koko lainasumman keneltä tahansa takaajalta. Jos Erjalla ei ole rahaa tai omaisuutta mutta Annella on, Anne joutuu maksamaan koko velan. Annelle syntyy samalla oikeus vaatia maksamiaan rahoja sinulta.

Laina ilman vakuuksia on vaivaton ja nopea keino saada lainaa, koska yllä mainituista takausmuodoista ei tarvitse huolehtia.

Kommentoi sosiaalisessa mediassa