Lainat ja vipit05.08.2015 klo 09:28

Pikalaina - Lainaa pikaisesti

Lainaa 1000 euroa, lainaa 2000 euroa tai lainaa 10000 euroa. Pikalainavaihtoehtoja on paljon ja ne ovat nimensä mukaisesti pikaisia. Muista kuitenkin aina käyttää luotettavaa lainavertailua, jos olet päättänyt ottaa pikalainan. Lisätietoja pikalainoista löytyy tästä artikkelista.

Pikalaina

Pikalaina on nettilainan yleisnimitys

Pikalaina on yleisnimitys netin kautta pikaisesti saatavalle lainalle. Pikalaina tarkoittaa, että lainan saa otettua omalla tietokoneella, tabletilla tai kännykällä jopa muutamassa minuutissa omalle pankkitililleen.

Pikalainoissa ajanvarausta pankkiin ja käyntiä pankin lainatiskillä ei tarvita. Kaikki lainaan liittyvät asiat hoituvat oman aikataulun mukaisesti ja rauhassa vaihtoehtoja omalla koneella vertaillen. Silti rahat ovat usein tilillä jo muutamassa minuutissa. Suuremmissa lainoissa lainaprosessiin voi kulua päivä, mutta harvoin enempää.

Pikalainoihin lukeutuvat mm. pikalaina, vertaislaina, joustoluotto, ostosraha, netistä otettava kulutusluotto ja pikavippi. Pikavippien suosio on tosin viime aikoina laskenut ja sen tilalle ovat tulleet hieman suuremmat pikalainat. Nettipankkien toiminta on muutenkin kehittynyt ja aiempien vuosien pikavippien huonosta maineesta on päästy tilanteeseen, jossa pikalaina on normaali arkipäivän rahoitusratkaisu.

Pikalaina voi olla myös suuri

Pikalaina on nykyisin usein pankkilainan korvike. Yhtä suuri ja lähes saman hintainen, mutta nimensä mukaisesti helppo ja nopea. Autolainaan ei enää tarvita pankin luottotoimikunnan suostumusta ja päivien odotusta, kun netistä saa jopa lainaa 20 000 e  hetkessä.

Perinteiseen pankkilainaan verrattuna pikalainan helppous on hämmästyttävää. Siksi pikalainojen suosion kasvu ei olekaan ihme. Ennemminkin tulee mieleen pankkien toiminnan vanhanaikaisuus. Milloin perinteiset pankitkin huomaavat, että niiden pitäisi korjata vanhoja toimintatapojaan ja toimia asiakkaan ehdoilla? Ensimmäisiä merkkejä tästä on jo olemassa.

Aiemmin nettilainat olivat pieniä lyhytaikaisia luottoja. Nykyisin nettipankin pikalaina vastaa kooltaan ja ehdoiltaan pankkilainaa ja on sille varteenotettava vaihtoehto.

Miksi pikalainat yleistyvät?

Jos pikalainaa verrataan pankkilainaan, pikalainan etuja ovat mm.

  • Pikalaina on pikainen, usein muutama minuutti omalla koneella
  • Pikalaina on helppo,  ei ajanvarausta ja pankissa käyntiä
  • Pikalainan voi ottaa kotoa poistumatta
  • Pikalainoja voi vertailla pankkilainoja paremmin netin lainavertailuissa
  • Pikalainoissa on enemmän vaihtoehtoja

Pikalainojen ainoa huono puoli on keskimäärin pankkilainaa suurempi korko, mutta ero ei ole välttämättä merkittävä. Eri vaihtoehtojen vertailu on kuitenkin aina tärkeää, ettei sorru ylihintaiseen tai muuten itselle sopimattomaan lainaratkaisuun.

Pikalainoissa on eroja

Lähes kaikki nettipankit tarjoavat pikalainoja. Lainasummat vaihtelevat usein välillä 50 euroa - 10 000 euroa, mutta suurempiakin lainoja on saatavissa. Takaisinmaksu tapahtuu usein kuukausittain pienissä maksuerissä, mutta muitakin vaihtoehtoja on.

Osa pikalainoista on joustoluottoja, joissa lainaa voi nostaa joustavasti tarpeen mukaan ja maksaa myös takaisin oman aikataulun mukaan, tietysti lainasopimuksen puitteissa.

Osa pikalainoista vaatii vakuudet eli takauksen tai esinevakuuden samoin kuin perinteiset pankkilainat. Suuri osa on kuitenkin saatavissa ilman vakuuksia tai takaajia, kunhan oma maksuhistoria on kunnossa eli maksuhäiriömerkintöjä ei ole.

Pikalainoissa on huomattavia hintaeroja. Siksi on tärkeää käyttää aina lainavertailua, kun on päättänyt ottaa pikalainan. Taloussuomi ylläpitää omaa lainavertailuaan, jossa voi ensin verrata eri lainanantajien tarjouksia ja sitten siirtyä suoraan valitun yrityksen lainanhakusivulle. Lainoja voi lajitella mm. lainasumman, takaisin maksettavan summan, laina-ajan ja lainaerien lukumäärän mukaan, jotta vertailu olisi nopeaa ja helppoa.

Muista aina käyttää lainavertailua, jos olet päättänyt ottaa pikalainan.

 

Kommentoi sosiaalisessa mediassa