Lainat ja vipit13.08.2012 klo 09:19

Pikavipit

Pikavippi on saanut julkisuudessa huonon maineen, vaikka periaatteessa kyse on pankkivekselin tai muun lyhytaikaisen pankkilainan nykyaikaisesta versiosta. Pikavippi voi joskus olla hyvä ratkaisu, jos lainaa tarvitaan heti ja summa on kohtuullisen pieni.

Pikavippiä koskevissa varoitteluissa on kuitenkin myös paljon perää. Mikään lyhytaikainen laina ei ole hyvä vaihtoehto sille, ettei lainaa oteta lainkaan. Jos selviät lyhytaikaisesta rahan tarpeesta tinkimällä kulutuksesta tai sopimalla myöhästyvästä laskun maksusta suoraan maksun saajan kanssa, tee niin. Jos se ei ole mahdollista ja päädyt ottamaan lyhytaikaisen lainan, käytä aina luotettavaa vippivertailua parhaan lainanantajan valitsemiseen. Vertaa aina eri vippien korkoja ja muita kuluja. Vipin ottaminen ei ole ratkaisu, se voi olla vain ratkaisun ensimmäinen, harkittu osa. 

Pikavipit

Pikavippi on yleensä kallein tapa rahan tarpeen hoitamiseen. Siksi kannattaa aina miettiä, onko olemassa edullisempia rahanhankintakeinoja.

Ennen pikavipin ottamista mieti aina valmiiksi, miten maksat vipin takaisin ja onko se mahdollista vaitsemallasi laina-ajalla. Katso aina huolellisesti lainan kaikki ehdot ennen lainan ottamista.

Pikavippivertailuun

Kommentoi sosiaalisessa mediassa