Lainat ja vipit12.03.2014 klo 08:45

Kaikki pikavipit löytyvät täältä | 2018

Kaikki pikavipit omaavat saman piirteen: niillä saa nopeasti ja helposti pientä lainaa ilman takuita tai takauksia. Taloussuomen pikavippivertailusta löydät kaikista pikavipeistä sinulle juuri sen edullisimman. Vertaile kaikki Suomen vikavipit pikavippivertailussa ennen lainanhakupäätöksen tekemistä.

Mene pikavippivertailuun, klikkaa tästä!

Pikavippiala on räjähtänyt Suomessa vuoden 2005 jälkeen ilmiömäisesti. Ensimmäisten pikavippialalla toimivien yritysten perustettua yrityksensä vuonna 2005, on alalle ollut huomattavaa tunkua jos jonkinlaiselta taholta. Kaikki vippipaikat ovat hyviä vaihtoehtoja pikavipin ottamiseen, mutta pikavippivertailua tarkastelemalla löydät itsellesi sen sopivimman. 

Kaikki pikavipit

Vaikka kyse on kokoluokaltaan hyvin marginaalisesta toimialasta, Suomessa pikavippibisneksen parissa toimi parhaimmillaan lähes sata yritystä, jotka vaihteliklvat niin kooltaan kuin toimintatavoiltaan huomattavan paljon.  Alalla on suuria ulkomaisia yrityksiä, mutta suomalaiset yritykset eivät jää näiden jalkoihin millään mittarilla mitattuna. Hyvänä esimerkkinä toimii täysin suomalainen OPR-Vakuus Oy, joka on tarjonnut omia rahoituspalveluitaan täysi-ikäisille suomalaisille vuodesta 2005. Yrityksen liikevaihto on vuosittain 10 miljoonaa euroa. Esimerkiksi OPR-Vakuuden omistaman Pikavippi.fi:n kaikki pikavipit ovat edullisia. Tämän voi todistaa jo lähes 300 000 suomalaista, jotka ovat saaneet pientä helpostusta arjen kuluihin OPR-Vakuuden avulla.

Vuoden 2013 kesäkuun pikavippilain muutoksen jälkeen ala on muuttunut valtavasti. Vajaasta sadasta yrityksestä jäljellä ei ole edes kymmentä toimijaa, jotka pystyisivät toimimaan kannattavasti. Tämä tarkoittaa tietysti myös sitä, että pikavipin ottajan kannalta lainaaminen on tullut turvallisemmaksi. Pikavippiyritykset eivät voi käyttää minkäälaisia kepulikonsteja korkojen kiskomiseksi, joten lainaaminen on väkisinkin turvallista ja maksat takaisin täsmälleen sovitun summan. Pikavippiyritykset eivät voi tämän suhteen ottaa minkäänlaisia riskejä, sillä maineen menettämisestä seuraa hyvin helposti tuottamaton toiminta ja konkurssi.

Kaikki pikavipit ja kaikki vippipaikat vertailtuna

Taloussuomi on tehnyt paljon työtä sen eteen, että voisimme tarjota käyttäjillemme mahdollisimman kattavan pikavippivertailun. Kaikki pikavipit vertailussa on poimittu käsin pikavippiyritysten sivuilta, joten tiedot ovat tarkkoja eivätkä pelkästään jonkin automaatio-ohjelman tuottamia. Manuaalinen työ tietysti johtaa myös siihen, että päivittäisistä päivityksistä huolimatta kaikki pikavipit eivät välttämättä ole täysin ajan tasalla. Tämän takia on tärkeää tarkistaa pikavippiä otettaessa, minkä pikavipin on ottamassa ja kuinka paljon siitä tulee maksettavaa. Jos huomaat virheen tai puutteen pikavippivertailussa, ilmoita siitä ylläpitoon, niin korjaamme asian mitä pikimmiten.

Kuten suurin osa kaikista pikavipeistä, myös vertailussa on eniten tarjolla 50e, 100e, ja 200e pikavippejä. Nämä ovat ne kolme suuruusluokkaa, joista pikavippejä myönnetään kaikkein eniten. Laina-ajan suosituin pituus on joko 14 tai 30 päivää. Kuitenkin vertailussa on tarjolla pikavippejä alkaen 20e lainasta viikon maksuajalla ja päättyen aina 10 000 euroon asti kolmen vuoden maksuajalla. Tämä takaa sen, että jokaiseen tarpeeseen löytyy juuri se oikea ja edullisin pikavippi.

Tilastoja kaikista Suomessa myönnetyistä pikavipeistä

Pikavipit ovat Suomen mittapuulla rahallisesti hyvin suurta bisnestä, kuten seuraavista tilastoista käy hyvin ilmi:

  • Vuonna 2011 keskiarvo pikavipin suuruudelle oli hieman yli 200e
  • Samana vuonna keskiarvo laina-ajan pituudelle oli 33 vuorokautta.
  • Vuoden 2011 ensimmäisellä vuosineljänneksellä pikavippejä myönnettiin huimat 312 000 kappaletta, joiden rahallinen arvo hipoi 70 miljoonaa euroa.
  • Nopeasti laskettuna tämä tarkoittaa sitä, että suomalaiset ottavat  n. 3 400 pikavippiä päivässä, lähes miljoonan euron arvosta.

Pelkästään tämä markkinoilla koko ajan oleva rahamäärä voi selittää pikavippiyritysten perustamisen huiman suosion. Tämä johtaa siihen, että pikavippiä otettaessa yrityksen valitseminen on erittäin tärkeässä osassa, sillä vaikka pikavippejä säätävää lakia on oikeudenmukaisesti kiristetty viime vuosina tuntuvasti, mahtuu alalle silti jos jonkinmoista yrittäjää, joiden keinot eivät välttämättä kestä päivänvaloa. Taloussuomi on pikavippivertailussaan ottanut tämän asian huomioon, jotta vertailussa olisi mukana pelkästään täysin luotettavia pikavippiyrityksiä.

Kommentoi sosiaalisessa mediassa