Lainat ja vipit04.05.2018 klo 09:10

Yrityslaina uudelle yritykselle

Myös uudelle yritykselle voi saada yrityslainaa helposti ja nopeasti. Yritysluotto ei vaadi välttämättä tilinpäätöstietoja tai kiinteitä vakuuksia.

Yrityslaina

Uusi yritys voi saada lainaa seuraavista yritysluottopalveluista:

Suomen Yrityslaina -lainapalvelu:

Yrityslaina 1 000 - 25 000 euroa, laina-aika 1  - 6 kk. Ei tarvita tilinpäätöstä tai kassavirtalaskelmia. Yrityksen pitää olla merkittynä Kaupparekisteriin. Lainaa saavat kaikki yritysmuodot.  Yrityslaina myönnetään myös uudelle yritykselle.


Yritysluotto.fi -lainapalvelu:

Yrityslaina 3 000 - 100 000 euroa, laina-aika 1 - 12 kk. Ei tarvita yrityksen tilinpäätöstietoja. Edellyttää henkilökohtaisen takauksen, ei muita vakuuksia. Myös uudelle yritykselle.


HaeNyt Yrityslaina -lainapalvelu:

Yrityslaina 30 000 - 3000 000 euroa, laina-aika 6 kk - 5 vuotta. Lainaa voivat saada kaikki yritysmuodot, myös uudet yritykset. Ei vaadita vakuuksia.  


Yrityslainat-lainapalvelu:

Yrityslaina 20 000 - 5 000 000 euroa, laina-aika 6 kk - 5 vuotta. Kaikki yritysmuodot. Myös uudet yritykset, kun yrityksellä on jo kassavirtaa. Tarvitaan tilinpäätös ym. 

Vertaislainapalvelu, jossa nettipalvelu hoitaa koko prosessin. Lainan hakija määrittelee itse lainakoron, palvelu tarjoaa lainaa sen jälkeen sijoittajille.


FIN yritysrahoitus -lainapalvelu:

Yrityslaina 2 000 - 10 000 euroa, laina-aika 6 kk - 24 kuukautta. Yrityslainaa voivat saada kaikki yritysmuodot. Yrityksen tulee lainaa saadakseen olla merkittynä kaupparekisteriin. Lainaa myönnetään myös uudelle yritykselle, jolla ei ole vielä vahvistettua tilinpäätöstä. 

Yrityslaina vaatii henkilötakaajan. Takaajana pitää olla vähintään yksi yrityksen vastuuhenkilö.


Vähintään 6 kk toiminut yritys voi saada lainaa seuraavista yritysluottopalveluista:

CapitalBox -lainapalvelu:

Yrityslaina 2 000 - 250 000 euroa, laina-aika 6 - 18 kk. Laina ei edellytä vakuuksia tai haastatteluja. Yrityksen pitää olla toiminut vähintään 6 kk. Liikevaihdon pitää olla vähintään 75 000 euroa vuodessa.

Lainapäätös perustuu osittain kassavirtaan.


Yrityslainaa uudelle yritykselle saa monista paikoista

Perinteiset pankit antavat uudelle yritykselle yleensä lainaa vain kiinteitä vakuuksia vastaan. Kiinteät vakuudet tarkoittavat rakennuksia ja maa-alueita, joiden yleensä pitää olla yrityksen omassa omistuksessa. Usein tarvitaan myös edellisen tilikauden tilinpäätös, jota ei uudella yrityksellä tietenkään ole.

Uudella yrityksellä on erittäin harvoin kiinteitä vakuuksia. Niinpä pankkilaina jää haaveeksi, vaikka yritysidea olisi kuinka hyvä tahansa ja vaikka yrityksellä olisi jo tuottojakin. Tuotot eivät korvaa pankille vakuuksia yrityslainan myöntämisperusteena.

Artikkelin alussa mainituista netin yrityslainapalveluista myös uusi yritys voi saada lainaa lähes aina. Jokainen lainapalvelu tekee lainapäätöksensä itsenäisesti minkään pankkisäädösten estämättä.  Osa lainapalveluista painottaa yrityslainan myöntämistä harkitessaan yrityksen omistajan antamaa henkilötakausta, osa yrityksen kassavirtalaskelmia, osa jotain muuta tekijää. Laina on kuitenkin hyvin usein mahdollista saada myös uudelle yritykselle. Vakuuksíen ja selvitysten laatu voi toki vaikuttaa lainakorkoon.

Osa netin yrityslainapalveluista välittää uusillekin yrityksille yksityishenkilöiden sijoittamaa rahaa. Näissä vertaislainapalveluissa viime kädessä jokainen sijoittaja voi tehdä omat päätöksensä lainaan osallistumisesta tai pois jäämisestä. Näin merkitystä voi olla myös yritysidealla. Jos uuden yrityksen yritysidea ja todennäköinen tuotto vaikuttavat hyviltä, yrityslainaakin saa helpommin.

Harvemmin esille tuleva etu vertaislainapalveluiden käytössä on, että lainaa hakiessaan yritys tekee samalla itseään tunnetuksi sijoittajille. Tästä voi olla imago- ja markkinointihyötyä.

Käytännössä jokaisen yksityishenkilön sijoitus jaetaan moniin pieniin lainaosiin. Lainan myöntäjä ja lainan ottaja eivät myöskään tapaa tai tunne toisiaan. Lainaa ottavan yrityksen kannalta ei ole merkitystä sillä, miten netin yrityslainapalvelu hankkii rahansa. 

Yrityslainat ovat siirtyneet nettiin ja se on Suomen yritysten etu. Myös uusille yrityksille.

Kommentoi sosiaalisessa mediassa