Lainat ja vipit23.02.2015 klo 14:24

Yksityislaina | 2018

Yksityislaina on yksi parhaista ja nopeimmista vaihtoehdoista ottaa lainaa silloin, kun normaaliin arkeen ilmaantuu yllättäviä kuluja. Yksityislainassa yhdistyy lainaprosessin nopeus ja tehokkuus sekä niihin suhteutettuna edullinen korko. Laina on maksettavissa takaisin myös hyvin joustavan takaisinmaksuohjelman kautta, joka takaa sen, että saat lainan juuri omaan tarpeeseesi sopivaksi etkä joudu maksamaan siitä senttiäkään ylimääräistä.

Mikä yksityislaina on ja mistä sen saa?

Terminä yksityislaina tarkoittaa sitä, että lainaat yksityisenä henkilönä rahaa yksityiseltä lainayritykseltä. Yksityislaina on siis tarkoitettu juuri meille tavallisille kaduntallaajille eikä sitä ole suunniteltu yrityslainoihin tai yleensä muihinkaan suurempiin lainatarpeisiin.

Yksityislainan suuruus on tavallisimmin viidenkymmenen  ja reilun kymmenen tuhannen euron välillä, kuitenkin painottuen enemmän muutaman tuhannen euron luokan lainoihin. Tavanomainen takaisinmaksuaika yksityislainoilla on noin vuoden luokkaa, mutta tarjolla on laina-aikoja muutamasta viikosta useisiin vuosiin.

Seuraavassa on listattu suosituimpia lainasummia, joita pääset vertailemaan linkkien takaa tarkasti:

Jos kiinnostukenasi on löytää lainaa mahdollisimman nopeasti, tutustu seuraavaan artikkeliin: Lainaa heti.

Yksityislaina

Yksityislainojen suosio

Vuoden 2013 pikavippilain uudistuksen myötä pikavippien suosio romahti. Tämä vaikutti välillisesti myös siihen, että ihmiset alkoivat harkita tarkasti lainantarpeensa vakavuutta ennen lainan ottoa, sillä lakiuudistuksen myötä pieniä, muutaman kymmenen euron lainoja ei enää saanut vaan tarjolla olevat lainasummat nousivat suoraan satoihin tai jopa tuhansiin euroihin.

Yksityislainat ovat palauttaneet pienien lainojen perinnettä vähitellen ihmisten huulille ja ala alkaa näyttää toipumisen merkkejä. Erittäin suuri osuus pienlaina-alalla toimineista yrityksistä joutuivat lopettamaan liiketoimintansa, koska toimintaa oli mahdotonta saada kannattavaksi käytössä olevilla varoilla. Tämä tarkoitti sitä, että vain vahvimmat pystyivät jatkamaan. Nämä yritykset alkoivat myöntää pikavippien sijaan yksityislainoja, joiden suosio nousee jatkuvasti.

Tällä hetkellä lähes kaikki lainayritykset myöntävät 2000 euron lainan jokaiselle asiakkaalleen, mutta kuitenkin niin, että asiakas päättää itse kuinka paljon haluaa nostaa omalle tililleen tästä kahdesta tuhannesta eurosta. Tämä vapauttaa asiakkaan harkitsemaan lainatarvettaan tarkkaan ja myös pitkällä aikavälillä, sillä tätä 2000 euron lainaa voi nostaa useassa osassa juuri sen määrän kuin tarvitsee. Paras puoli asiakkaan näkökulmasta on se asia, että korko lasketaan vain siltä osalta myönnettyä lainasummaa, minkä asiakas on nostanut omalle tililleen.

Pikavippien aikakaudella tämä sama tilanne olisi tarkoittanut sitä, että asiakkaan olisi pakko ottaa yhä uudestaan pieniä lainoja, ja maksaa näistä jokaisesta ylimääräiset käsittely-, tekstiviesti- ja korkokulut. Nyt yksityislainoissa riittää, että tekee yhdenlainasopimuksen, jonka jälkeen laina toimii kuin luottokortti, jolta voi nostaa haluamiansa lainasummia omalle tililleen milloin vain.

Pienlaina-ala muuttuu jatkuvasti, joten yksityislainojen vertaileminen kannattaa tehdä joka kerta yhtä tarkkaan. Taloussuomi tarjoaa Pikavippivertailun, jonka avulla eri lainayritysten vertaileminen on erittäin vaivatonta. Emme tarjoa pelkästään vaihtoehtoja, vaan laitamme ne raa?asti samaan taulukkoon allekain edullisuuden mukaan. Voit valita vertailusta juuri itsellesi edullisimman lainan.

Uusimmat uutiset pikavippialalta löytyy Taloussuomen lisäksi Helsingin Sanomien Pikavippi-osiosta.

Kommentoi sosiaalisessa mediassa