Lainat ja vipit20.05.2015 klo 11:48

Pikavippi pankkitunnuksilla | 2018

Pikavippi pankkitunnuksilla on nykyaikainen, helppo ja nopea tapa ottaa vippi tai laina. Jos olet ottamassa pikavippiä, muista aina käyttää luotettavaa vippivertailua ennen lainapäätöksen tekemistä.

Hyvä vippivertailu on nopea ja helppo eikä vie aikaa, mutta voi säästää paljon rahaa. Eri pikavippiyritysten vipeissä  on huomattavia hintaeroja.

Pikavippi pankkitunnuksilla on lainan ottajan kannalta yleensä hyvä valinta, koska näin henkilöllisyys tulee varmistettua nopeasti ja luotettavasti. Aiemmin monet pikavippejä myöntävät yritykset rahastivat vipin ottajaa maksullisilla tekstiviesteillä. Halvalta näyttävä laina saattoi olla todellisuudessa kallis, koska lainan haussa tarvittavat tekstiviestit oli hinnoiteltu erittäin kalliiksi. Nykyinen pienlainalaki paransi tilannetta merkittävästi ja maksullisista tekstiviesteistä ja muista lainan piilokuluista onkin päästy pääosin eroon. Vippien ja lainojen hinnoissa on silti suuria eroja.

Pikavippi pankkitunnuksilla onnistuu lähes kaikista pikavippiyrityksistä.

Vippi pankkitunnuksilla tarkoittaa, että lainayritys käyttää pankkitunnuksia asiakkaan tunnistamiseen (tupas-tunnistautuminen). Asiakkaan tunnistaminen on tärkeää sekä lainan antajan, lainan ottajan että lain säädösten kannalta. Pankkitunnusten käyttö henkilön tunnistamisessa on kätevää, koska näin lainan ottajan henkilöllisyys voidaan todeta nopeasti ja luotettavasti.

Kaikki pikavipit

Yleensä minkä tahansa pankin pankkitunnukset käyvät tunnistautumiseen. Varmimmin tunnistautuminen onnistuu yleisimpien pankkien pankkitunnuksilla (OP, Nordea, SP, POP, Sampo, Tapiola, S-Pankki).

Nopean ja luotettavan tunnistautumisen ansiosta lainan ottaja voi saada pikavipin tai lainan pankkitililleen lähes välittömästi ja ilman papereita tai allekirjoituksia.

Juridisesti eli lain kannalta pankkitunnusten avulla tunnistautuminen on yhtä sitovaa kuin käsin tehtävä lainahakemuksen allekirjoitus. Lainan tai vipin ottoon on syytä suhtautua aina yhtä vakavasti. Laina tai pikavippi pitää pystyä maksamaan takaisin silloin kun on maksupäivä.

Vippi pankkitunnuksilla

Lainan tai pikavipin hakuprosessi on yleensä seuraava:

  • Tunnistautuminen
  • Hakemuksen tekeminen
  • Lainapäätöksen lähetys asiakkaalle
  • Lainan siirto asiakkaan tilille

Vippi pankkitunnuksilla on yleisesti käytetty sanonta, mutta otettava laina tai vippi ei käytännössä liity mitenkään siihen pankkiin, jonka pankkitunnukset asiakkaalla on. Vippi pankkitunnuksilla tarkoittaa vain sitä, että asiakas tunnistetaan pankkien yhteisellä Tupas-tunnistautumisella eli kysymällä samat tunnusluvut, joita asiakas käyttää asioidessaan oman pankkinsa nettisivuilla. Muuta merkitystä pankkitunnuksilla ei ole. Pankin osuus rajoittuu tunnistuspalveluun, jonka se myy lainayritykselle. 

Sillä ei ole merkitystä, minkä pankin pankkitunnukset asiakkaalla on tai mistä netin lainayrityksestä hän on lainaa hakemassa. Pankkitunnusten ansiota tunnistautuminen käy nopeasti ja helposti.

Pankkitunnistautumisessa asiakas siirtyy lainanhakuprosessin aikana hetkeksi oman pankkinsa tunnistautumispalveluun ja syöttää sinne omat pankkitunnuksensa. Pankki välittää tiedon asiakkaan henkilöllisyydestä lainayritykselle. Pankkitunnuksia ei lähetetä pikavippiyritykseen, vain vahvistus asiakkaan henkilöllisyydestä.

Pankkitunnusten avulla tehtävästä tunnistautumisesta käytetään myös nimitystä Tupas-tunnistautuminen.

Lainaa verkkopankkitunnuksilla

Internetissä toimivilta  lainayrityksiltä saa myös suurempia kulutusluottoja pankkitunnistautumisen avulla. Lainaa verkkopankkitunnuksilla voi saada jopa 15000 euroa.

Aiemmin suuremmat kulutusluotot ja lainat otettiin aina pankista. Pankki vaati käytännössä aina vakuudet (esim. takaajan), jotta se antoi lainan. Jos lainan kustannukset halusi kilpailuttaa useiden pankkien välillä, oli käytävä henkilökohtaisesti lainaneuvotteluissa useassa pankissa. 

Nykyisin laina ja kulutusluotto on helppo kilpailuttaa netissä. Hyvät lainavertailut listaavat suoraan eri yritysten lainojen hinnat, kunhan valitset haluamasi lainasumman ja laina-ajan. 

Kun olet löytänyt edulliselta ja hyvältä vaikuttavan lainan tai kulutusluoton, pääset lainavertailusta suoraan lainayrityksen nettisivulle, jossa voit hakea lainaa pankkitunnuksilla tunnistautuen. Laina käsitellään yleensä välittömästi ja kaikki tapahtuu ilman, että sinun pitäisi käydä pankkikonttorissa.

Lähes jokainen voi saada lainaa verkkopankkitunnuksilla, kunhan luottotiedot ovat kunnossa. Suuremmissa lainoissa voidaan toki vaatia lisäksi takaajaa tai muuta vakuutta.

Tarkista aina lainaehdot ennen hakemuksen lopullista hyväksymistä! Se, että otat lainaa pankkitunnuksilla etkä esim. tekstiviestillä, ei tee lainan antajasta yhtään sen luotettavampaa. Pikavippi pankkitunnuksilla ei tarkoita, että vipin antaja olisi pankki. Kyseessä on sinun ja lainaa antavan yrityksen välinen kahdenkeskinen sopimus. Ja sopimus on aina syytä lukea tarkasti, ennen kuin siihen sitoutuu.

Lainan otto nettipankista on helppo ja nykyaikainen tapa hoitaa laina-asiat. 

Kommentoi sosiaalisessa mediassa