Lainat ja vipit30.01.2014 klo 16:35

Pikavippi ilman puhelinta | 2018

Alun perin Suomessa myönnettiin pikavippejä vain puhelimen välityksellä. Tähän menetelmään sisältyi monia ongelmia alkaen pikavipin tilaukseen liittyvistä väärinkäytöksistä ja päättyen ylihinnoiteltuihin tekstiviestikuluihin.

Kesäkuun 2013 lakimuutosten myötä ensilainaajan täytyy nyt ottaa pikavippi ilman puhelinta, sillä lainaprosessissa täytyy tunnistautua pankkitunnuksilla. Joissain tapauksissa pikavippiyritys saattaa pyytää tekstiviestin lähettämistä tunnistautumisen lisänä, mutta tässäkään tapauksessa tekstiviesti ei maksa yhtään ylimääräistä, sillä lakiuudistuksen myötä lainaprosessista ei saa periä mitään maksua.

Ota pikavippi ilman puhelinta seuraavista yrityksistä

Saat pikavipin ilman puhelinta kaikista alla mainistuista yrityksistä. Vertaile!

YritysLainamäärätIkärajatLainaa netissä
Ferratum100 e - 20000 eK20 - K25
OmaLaina.fi50 e - 60000 eK18 - K22
Optimilaina.fi100 e - 60000 eK18 - K22
Saldo.com50 e - 10000 eK20
Vippi.fi100 e - 10000 eK18 - K23

Pikavippilakiin kaivatut muutokset parantavat sekä lainaajan että lainayrityksen asemaa. Pikavipin ottaja voi olla varma siitä, että maksaa takaisin juuri sen verran kuin oli sovittu ja toisaalta pikavipin antaja tietää varmasti, kenelle rahaa lainaa. Lisäksi kumpikin voi olla varma siitä, kuinka paljon kuluja prosessista syntyy ja toistaalta, että raha tulee varmasti takaisin tiukemman lainanmyöntämisprosessin takia.

Pikavippi ilman puhelinta

Miten ottaa pikavippi ilman puhelinta?

Pikavipin ottaminen ilman puhelinta rajautuu yksinkertaistettuna kolmeen pääkohtaan.

  • tunnistautuminen
  • hakemuksen tekeminen
  • lainapäätöksen vastaanotto

Kun olet pikavippiyrityksen sivulla ja aloitat lainanhakuprosessin, ensimmäinen vaihe on  tunnistautuminen. Se tapahtuu verkkopankkitunnuksilla.

Lainmuutoksen myötä pikavippiyritys ei voi periä mitään kuluja lainaprosessista, joten vaikka joutuisit lähettämään varmistus viestin tekstiviestillä, ei se maksa tavallista tekstiviestiä enempää.

Tunnistautumisen avulla pikavippiyritys voi olla varma siitä, kuka olet. Tämän tiedon avulla yritys määrittelee, oletko oikeutettu saamaan pikavippiä ja jos olet, kuinka suuriin lainasummiin voit päästä käsiksi. Käytännössä tämä vaihe on pelkkä muodollisuus, eikä tavallisesti vaadita muuta kuin voimassa oleva Suomen kansalaisuus sekä ikävaatimuksen täyttäminen. Pikavippi ilman puhelinta -palvelun ikäraja on yleensä väliltä 18-21 vuotta riippuen pikavippiyrityksestä ja se määräytyy pitkälti lainasumman suuruuden perusteella.

Tunnistautumisen jälkeen täytät itse lainahakemuksen. Hakemukseen tarvitaan tavallisimmin täydet yhteystiedot osoitteineen ja puhelinnumeroineen, mutta toki poikkeuksiakin löytyy. Hakemusvaiheessa valitset myös haluamasi lainasumman sekä laina-ajan. Lain mukaan, kun ottaa pikavippiä ilman puhelinta, tulisi lainantarjoajan sivuilla olla tässä kohtaa selkeä tieto pikavipin ottamisesta koituvista kuluista. Jos tätä tietoa ei ole kuitenkaan tarjolla lainahakemuksen yhteydessä, tarkista vielä kerran, kuinka paljon maksat takaisin haluamastasi lainasummasta.

Kun ilman puhelinta otetun pikavipin hakemus on lähetetty, tulee siitä päätös normaalisti muutamien minuuttien sisällä. Päätös voi tulla tekstiviestinä tai vaihtoehtoisesti suoraan selaimeen. Päätökseen vaikuttaa edellämainittujen Suomen kansalaisuuden ja iän lisäksi myös luottotietojesi kunto. Jos näissä ei ole mitään huomautettavaa, saat lainapäätöksen mitä todennäköisimmin positiivisena.

Huomaa, että pikavippiyritys voi myöntää erisuuruisia lainoja sen perusteella, oletko uusi vai vanha asiakas. Esimerkiksi jos ensimmäisellä kerralla saat lainattua enintään 100 euroa kahden viikon laina-ajalla, voit seuraavalla kerralla samasta yrityksestä lainattaessa saada jo 500 euron lainan kuukauden laina-ajalla. Tämä tietysti edellyttää sitä, että olet hoitanut ensimmäisen lainasi kunnialla.

Ajalliset rajoitteet pikavipin ottamisessa

Myönteinen lainapäätös ei kuitenkaan vielä tarkoita sitä, että ilman puhelinta otettu pikavippi olisi jo tililläsi. Suomen laki kieltää pikavippien siirtämisen tilille yöllä - tarkemmin klo 23-7 välisenä aikana. Yöllä myönnetyt pikavipit siirretään tavallisesti saajan tilille heti seitsemän jälkeen aamulla.

Pikavippi ilman puhelinta noudattelee myös normaaleja pankin aikatauluja ja siirtoviivästyksiä. Tämä tarkoittaa käytännössä sitä, että jos pikavippiyritys siirtää rahat tilillesi eri pankkiryhmästä kuin omastasi, on siirron yhteydessä normaali muutaman pankkipäivän viive. Toki useimmat ja varsinkin suurimmat pikavippiyritykset omaavat tilit kaikissa suurimmissa suomalaisissa pankeissa, jotta näiltä viivästyksiltä vältyttäisiin. Ennen pikavipin ottamista on joka tapauksessa syytä tarkistaa lainaehdoista, minkä pankkien tileille pikavippi on mahdollista siirtää välittömästi.

Pikavippi ilman tekstiviestiä

Pikavippi ilman tekstiviestiä säästää rahaa verrattuna siihen, että otat saman vipin tekstiviestillä. Pikavipin kokonaiskustannukset laskevat usein huomattavasti, jos saatavilla on vippi ilman tekstiviestikuluja. Vertaile!

Alunperin pikavippejä sai pelkillä tekstiviesteillä. Näissä näennäisen halvoissa lainoissa oli kuitenkin huomattavan suuret tekstiviestikulut, jotka pahimmissa tapauksissa jopa tuplasivat pikavipin kokonaiskustannukset.

Vaikka laki nykyään velvoittaa pikavippiyritykset tunnistamaan asiakkaansa verkkopankin avustuksella, osa yrityksistä veloittaa silti muka pakollisista tekstiviesteistä monia euroja. Useimmissa tällaisissa tapauksissa yksi tekstiviesti ei riitä vaan muutaman euron hintaisia palvelukustannuksia joutuu maksamaan useaan otteeseen lainaprosessin edetessä.

Tästä syystä pikavippi ilman tekstiviestiä on oiva tapa säästää pikavippikuluissa. Käytännön eroja tekstiviesteillä ja ilman tekstiviestiä otettavien pikavippien välillä ei ole. Lainanhakija tunnistautuu joka tapauksessa verkkopankin kautta ja täyttää lainaprosessin lomakkeet täysin normaalisti. Ainut ero on se, että pikavippiyritys ei edellytä kalliiden varmistusviestien lähettämistä kännykästä.

Esimerkki pikavippien tekstiviestikuluista

Seuraava esimerkki esittää vielä ennen vuoden 2013 kesäkuuta olleen mahdollisen tilanteen, jossa pikavippi itsessään oli edullinen, mutta lainaprosessi suhteessa erittäin kallis. Lakimuutoksen myötä kuvauksen mukainen tilanne ei onneksi ole enää mahdollinen.

Matilla on palkkapäivä vasta tulevalla viikolla, mutta välttämätön rahan tarve iski jo nyt. Matti ei tee sen enempää vertailua vaan ottaa pikavipin ensimmäisestä vastaan tulevasta yrityksestä, sillä tämän yrityksen pikavippien kulut näyttivät olemattomilta.

Matti valitsee 50 e vipin ja on viikon päästä valmis maksamaan siitä pikavippiyrityksen taulukossa ilmoittamat 56 e takaisin. Matti ei kuitenkaan lukenut lainaehtoja tarpeeksi tarkkaan ja huomaa vasta lainaa ottaessaan, että lainaprosessin päättämiseen tarvitaan kaksi varmistustekstiviestiä, jotka maksavat 2 e kappale. Koska Matti on jo lainaprosessin lopussa, hän kuitenkin päättää maksaa ylimääräiset piilokulut.

Jos Matti olisi tehnyt muutaman minuutin vertailun, hän olisi huomannut, että kilpailevan yrityksen pikavippi ilman tekstiviestiä olisi maksanut 57 e.  Vertailun avulla Matti olisi säästänyt lainaprosessissa sekä aikaa, että rahaa.

Esimerkin tapaus tapahtuu helposti monelle pikavipin ottajalle tosielämässäkin. Muista siis vertailla!

Onko mahdollista saada vippi ilman tekstiviestikuluja, vaikka vipin ottaa tekstiviestillä?

Kyllä on, sillä asia on kirjattu suoraan lakiin. Lainaprosessista ei saa veloittaa missään muodossa minkäänlaisia kuluja. Jos törmäät vastakkaaseen tilanteeseen, ilmoita siitä viranomaisille. Parhaimmassa mahdollisessa tapauksessa lainasopimuksesi mitätöidään ja lainan takaisinmaksun voi jättää tekemättä.

Vaikka lakimuutokset pyrkivät parantamaan pienlainaajan asemaa, voi markkinoilta silti löytyä vielä pyrkyreitä, jotka yrittävät toimia pienlaina-alalla epärehellisin keinoin. Nämä yritykset eivät pienen kokonsa ja vajaavaisten resurssiensa takia pysty toimimaan pienlaina-alalla rehellisin keinoin, joten ne pyrkivät vääntämään lakia oman etunsa mukaisesti. Onneksi näitä tapauksia ei ole tullut viimeisimmän lakimuutoksen jälkeen esille ainuttakaan kappaletta, joten voit olla huoletta. Muista kuitenkin pitää silmäsi auki - jos jokin vaikuttaa liian hyvältä ollakseen totta, hyvin usein se myös on sitä!

Kommentoi sosiaalisessa mediassa